Christina Aguilera vindt dat er veel te veel van vrouwen wordt verwacht. 

De blondine, die in 2014 voor de tweede keer moeder werd, geeft in Women's Health af op het verwachtingspatroon dat door de maatschappij wordt geschapen.

"Er wordt constant iets van een moeder verwacht. Je moet voor je kindje zorgen, je moet je kinderen liefde geven en je moet zorgen voor een veilige en vredige plek thuis. Wij zijn degene die zwanger moeten worden, wij moeten kinderen baren en wij moeten borstvoeding geven. En dan moet je er ook nog een beetje toonbaar uitzien na een bevalling. Onze mannen moeten ons wel weer aantrekkelijk vinden en iets met ons willen in de slaapkamer", aldus de Genie In The Bottle-zangeres.

Overigens maken al die verwachtingen het er voor Aguilera niet minder mooi op om moeder te zijn. "Het moederschap is fantastisch. Kinderen krijgen is echt een unieke ervaring. Ik houd van mijn kids, maar vrouwen moeten ook vooral niet vergeten aan zichzelf te denken. Na een bevalling vraag ik mezelf vrijwel direct af: 'Oké, en zorg ik ook een beetje goed voor mezelf?"