Zanger Jody Bernal gebruikte bijna elke dag drugs nadat hij in 2000 met het nummer Que Si Que No een zomerhit produceerde.

"Als je dan ineens succesvol bent, waar je niet op voorbereid bent, dan is het heel heftig", vertelt de 34-jarige zanger maandag in gesprek met Shownieuws.

"Je wordt een kinderidool, er wordt heel anders naar je gekeken, mensen veroordelen je meteen. Dat is heel moeilijk."

Bernal werd vervolgens vaak geboekt voor concerten. Daar kwam hij veel jonge fans tegen uit het binnen- en buitenland. "Ik had meer dan driehonderd optredens per jaar, dus er kwamen een heleboel dames die met mij naar bed wilden. Ik heb de tel niet bijgehouden."

Drugs

Daarnaast werd hij door zijn platenmaatschappij onder druk gezet om met een nieuwe hit te komen. Dat werd hem uiteindelijk te veel; de zanger besloot drugs te gaan gebruiken. "Het was een standaard ritueel. Ik vond mdma heel relaxed om te gebruiken."

"Ik begon met alcohol en dan een pil, dan cocaïne en dan meestal wat ghb, of een blowtje om de scherpe randjes eraf te halen. Zo kwam ik de avond wel door... ik zag het elke dag licht worden. Het was verschrikkelijk. Dat vluchtgedrag had ik wel heel erg."

Melisa

Uiteindelijk heeft zijn huidige vriendin Melisa, die hij in 2007 ontmoette, ervoor gezorgd dat hij er weer bovenop kwam. Met haar verwacht Bernal nu een kind. "Dat is heel mooi, ik ben er blij en trots op dat we samen nu een kind krijgen. Dat is wel echt heel bijzonder ja."