Een bekende clubeigenaar wil de beroemde Playboy Mansion kopen. Jeff Beacher biedt 90 miljoen dollar (ongeveer 83 miljoen euro) voor de villa, meldt TMZ.

Beacher wil van de villa een "ultra-exclusieve club" maken die alleen toegankelijk is voor leden. Hij zou 20 miljoen dollar willen gebruiken voor een renovatie, maar de hoofdstructuur van het gebouw willen behouden. Ook wil hij vijf bungalows bij de villa bouwen.

De clubeigenaar gaat maandag een bod uitbrengen van 90 miljoen dollar, aldus TMZ. 

200 miljoen

Een Playboy-topman laat in een reactie aan TMZ weten dat ze het bod van Beacher serieus nemen, ook al komt het bod niet in de buurt van de prijs die Playboy voor de villa wil krijgen. Het bedrijf Playboy Enterprises, eigenaar van het huis, wil namelijk 200 miljoen dollar (184 miljoen euro) hebben voor het optrekje.

Makelaars zeiden al eerder dat dit een onrealistische prijs is, omdat het huis vervallen zou zijn. De grond is zo'n 60 miljoen dollar waard, maar vanwege de geschiedenis van de villa schatten zij de waarde ergens tussen de 80 en 90 miljoen dollar.

Video: Chrystal Hefner laat Playboy Mansion zien

Chrystal Hefner laat Playboy Mansion zien
Chrystal Hefner laat Playboy Mansion zien

Hefner

Aan de koop is ook een aantal voorwaarden verbonden. De opmerkelijkste is dat de nieuwe eigenaar moet toestaan dat Hugh Hefner in de villa blijft wonen. Een andere vreemde voorwaarde is dat geïnteresseerden het huis mogen komen bekijken, maar de slaapkamer van Hefner is verboden terrein.

De villa werd in de jaren zeventig bekend toen Hefner er zijn intrek nam en wilde feesten organiseerde. De reusachtige woning telt 22 kamers en heeft een wijnkelder, bioscoopkamer, spelletjeskamer, tennisbaan/basketbalveld en een zwembad met waterval en grot.