Glennis Graces moeder heeft haar nooit mishandeld, zegt Graces tante tegen de Telegraaf maandag. "Glenda (echte naam Grace) vertelt pure leugens", aldus Wilhelmina Becht tegen de krant.

Grace vertelde vorige week in een interview met Kek Mama dat ze een moeilijke jeugd heeft gehad. "Mijn moeders handjes zaten los, die van mijn vader gelukkig niet. De angst die ik heb gehad voor mijn moeder - dat mag geen enkel kind overkomen."

Becht ontkent de agressieve krant van Graces moeder. "Het is een grof schandaal wat hier gebeurt", aldus Becht in de Telegraaf. "Als je eens wist wat Glennis' moeder allemaal voor haar kinderen gedaan heeft... Niets was haar te veel." 

Psychische problemen

Volgens Becht zou Coby, Graces moeder, ondanks lekkende hartkleppen, artritis en artrose al haar geld, tijd en energie in haar vier kinderen hebben gestopt. "Het staat voor mij als een paal boven water dat Glenda ernstige psychische problemen heeft waar ze heel hard mee aan de slag zou moeten gaan."

Becht zegt dat niet Coby, maar juist vader Eddie nooit naar zijn kinderen omkeek. "En in dat interview (met Kek Mama red.) krijgt Eddie opeens een veer in zijn kont gestoken. (...) Ja, wat dacht je, er werd heus wel eens een corrigerende tik uitgedeeld. Maar wie heeft dat niet gehad? Als alleenstaande moeder van vier heb je het niet gemakkelijk hoor."

Becht beweert dat een woordenwisseling tussen moeder en dochter vorig jaar juni uitmondde in een vechtpartij. "Kun je je voorstellen? Een dochter die haar moeder afranselt? Na alles wat ze voor haar heeft gedaan?"

Omgedraaid

Coby's vriendin, die anoniem blijft in de Telegraaf, is het eens met Becht. "Eigenlijk zijn de rollen compleet omgedraaid." 

Op Facebook plaatste de zangeres een reactie op alle ophef. "Er word weer een hoop slecht over mij geschreven en dat mag ook. Ik weet welke mensen het zeggen. Voor de rest word ik steeds gelukkiger met waar ik nu sta en ben", aldus Grace. "En het leven geeft mij weer licht en lucht. Langzaamaan kom ik heel dicht bij mijzelf. Stick with me and i will be fine. Love you all very much."

Niet normaal

De 37-jarige Grace zei in het interview dat ze pas sinds kort beseft dat haar jeugd 'niet normaal' was. Dat heeft ze te danken aan therapie en aan haar vriend Robert Biesewig, met wie ze nu twee jaar samen is.