Frontman Pantera Anselmo biedt excuses aan voor Hitlergroet

Phil Anselmo, de voormalige frontman van metalband Pantera, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn racistische uitingen tijdens het festival Dimebash 2016 in Hollywood.

De zanger bracht aan het einde van het optreden de Hitlergroet en schreeuwde 'White power' naar het publiek.

Dimebash, een eerbetoon aan de overleden Pantera-gitarist Dimebag Darrell, werd op 22 januari gehouden. Anselmo's gedrag zorgde voor veel ophef.

Eerst deed hij het af als een geintje. "Ik maakte verdomme maar een grapje", schreef hij in een reactie op de beelden. "We dronken die avond namelijk fucking witte wijn. Sommigen van jullie moeten echt minder gevoelig doen."

Pestkop

Dat verhaal ging er bij veel mensen uit de metalgemeenschap niet in. Zo geloofde Machine Head-frontman Rob Flynn er niks van en noemde hij Anselmo een 'pestkop'.

"Ik was erbij en ik weet zeker dat er backstage nergens chardonnay of pinot gris stond", zei Flynn in een video. "Het enige wat jij dronk, Phil Anselmo, was Duits bier van Beck's. Misschien kwam dat grapje daar vandaan."

Besef

Anselmo lijkt zich nu ook te beseffen dat hij fout zat. De zanger heeft een videoboodschap op YouTube geplaatst waarin hij door het stof gaat.

"Ik verdien alle kritiek. Het was laat en ik had zware gesprekken gehad met mensen die van Dime hielden. Er kwam veel emotie bij kijken en er werden backstage grappen gemaakt die doorwerkten naar het podium. Het was stom en nergens voor nodig."

Individu

"Iedereen die mij goed kent, weet dat ik helemaal niet achter dat soort dingen sta", vervolgt Anselmo. "Ik wil niet bij een of andere groep horen, ik ben een individu. Ik betreur het heel erg dat ik er mensen mee heb gekwetst, want kwetsend was het zeker. Het spijt me verschrikkelijk. Ik hoop dat jullie me nog een kans willen geven. Ik hou van jullie allemaal."

Pantera was een succesvolle Amerikaanse groovemetalband die tussen 1981 en 2003 bestond. Na het einde van de band, mede veroorzaakt door drank, drugs en communicatieproblemen, was er nog even hoop op een re√ľnie.

Die werd definitief de grond in geboord toen een verwarde fan Dimebag eind 2014 doodschoot tijdens een optreden van zijn nieuwe project Damageplan.

Lees meer over:
Tip de redactie