Martin Garrix leerde zichzelf beter kennen door beklimming Kilimanjaro

De Nederlandse dj Martin Garrix heeft met een groepje vrienden de berg Kilimanjaro beklommen. "Minstens zo zwaar als het fysieke eraan, is het mentale gedeelte. Je bent natuurlijk heel lang alleen, met je gedachten. Je leert jezelf wel beter kennen."

Een nieuwe ervaring voor de jonge artiest, vertelt hij zaterdag tegen De Telegraaf.

Garrix kwam op het idee tijdens een diner met vrienden, die vertelden over het plan om als verjaardscadeautje voor een van hen de Kilimanjaro op te gaan. Ze vroegen of hij mee wilde: "En zonder te weten waar ik nou eigenlijk aan begon heb ik ‘ja’ gezegd en ben ik ook echt meegegaan. Zonder wat voor voorbereiding dan ook!"

"We hebben er zeven dagen voor uitgetrokken om boven te komen en twee dagen naar beneden. Maar na een paar dagen loop je in mín vijftien graden achter elkaar aan en wordt de lucht ook nog eens steeds dunner. Daar krijg je een ongelooflijke koppijn van."

Donker

Uiteindelijk haalden ze de top. "Met een lampje op onze helm kwamen we dus in het donker op de top van de Kilimanjaro aan. De laatste dagen liepen we vooral ’s nachts, om warm te blijven, en kwamen we net voor zevenen aan. We hebben de zon zien opkomen, wat echt heel, heel bijzonder was. Het is natuurlijk wel heel bijzonder om met elkaar mee te maken."

Lees meer over:
Tip de redactie