Michael Douglas zoekt zijn zoon Cameron tegenwoordig twee keer per maand op in de gevangenis. Dat is vaker dan voorheen.

"Hij is nu dichter bij huis gedetineerd'', vertelt de 71-jarige acteur in een interview aan het tijdschrift AARP.

De zoon van Michael Douglas werd in 2010 veroordeeld tot vijf jaar cel voor drugshandel. Hij kreeg er nog eens een paar jaar bij toen hij in 2011 met drugs werd betrapt in de gevangenis. In 2018 komt Cameron weer op vrije voeten.

Michael Douglas betreurt het dat hij zijn zoon zo weinig ziet. "Als je altijd maar druk bent, denk je aan een heleboel dingen en vooral aan de dingen die je moet doen'', antwoordt Douglas in het interview. "Hij is een drugsverlaafde. Hij heeft er al een behoorlijke tijd op zitten."

Kinderen

Totdat Cameron vrijkomt, is Douglas van plan veel tijd te besteden met zijn jongste kinderen die hij met Catherine Zeta-Jones kreeg, Dylan Michael van vijftien en Carys Zeta van dertien. Zeker nu hij vrij van kanker is.

''Dat is nu vijf jaar geleden. Ik voel me erg goed. Ik ga het leven anders waarderen'', zegt hij over zijn gewonnen strijd tegen kanker. ''Ik ben meer gemotiveerd, meer verantwoordelijk. Mijn jongste kinderen hadden mijn kleinkinderen kunnen zijn. Ik wil er nog een tijd voor ze zijn."