Rick Brandsteder weet niet of relaties voor altijd kunnen zijn

Rick Brandsteder weet niet of mensen voor altijd bij elkaar kunnen blijven in een relatie. De presentator denkt wel dat als er vertrouwen is in een relatie er al een flinke stap is gezet.

"En als er daarnaast ook gelachen kan worden, kan er weinig tussen komen. Zelfs niet dit televisieprogramma", vertelt de 31-jarige presentator van Temptation Island aan NU.nl.

Samen met ex-Miss België Annelien Coorevits presenteert hij het programma, waarin vier koppels negen dagen lang op een eiland in Thailand van elkaar worden gescheiden. Op het eiland staan vervolgens vrijgezelle mannen en vrouwen klaar om de relaties van de koppels te onderwerpen aan de verleiding.

Brandsteder vond de samenwerking met de Belgische presentatrice fijn. "Dat ging heel natuurlijk, er was meteen al een klik en het ging niet geforceerd."

De presentator weet niet of hij zelf ook ooit zou meedoen aan het programma. "Je vraagt eigenlijk om problemen. Als een relatie al sterk genoeg is, dan vind ik dit net een stapje te ver gaan om dat te checken." Het programma wordt door Brandsteder ook wel de "ultieme relatietest" genoemd.

"Bij een relatie en de liefde is vreemdgaan een bekend fenomeen. Er zijn niet voor niets zoveel liedjes over geschreven."

Dubbel gevoel

In het programma kan het er soms hard aan toe gaan tussen koppels. Brandsteder kreeg daar zo af en toe een dubbel gevoel bij. "Ik hoop natuurlijk dat ze er goed uitkomen, maar als maker en als kijker hoop je tegelijkertijd dat iemand toch ook een slippertje maakt."

Hij twijfelde daarom ook of hij wel "ja" moest zeggen tegen de presentatieklus. "De koppels geven zichzelf op en zijn oud en wijs genoeg om te weten waar ze aan meedoen. Wie ben ik om daarover te oordelen? Ik ben toeschouwer en praat het programma aan elkaar."

Mocht een relatie het programma overleven, dan is het stel volgens de presentator er zeker van dat het "de hele wereld aankan".

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is vanaf donderdag 4 februari om 20.30 te zien op RTL 5.

Lees meer over:
Tip de redactie