Pepijn Lanen drinkt na het schrijven van zijn boek Naamloos nauwelijks nog. Het hoofdpersonage vergeet zijn naam nadat hij een maand lang geen alcohol drinkt. "Mijn boek is geen therapie, maar dit is wel de consequentie."

"Drinken maakte zo'n groot deel uit van mijn leven en ook van de samenleving als geheel. Eigenlijk is dat best vreemd. Alcohol is heel breed geaccepteerd als een verdovende vlucht uit de werkelijkheid", aldus de rapper van De Jeugd van Tegenwoordig.

Tijdens het schrijven van zijn boek dronk de 33-jarige Lanen geen alcohol, deels omdat hij solidair wilde zijn aan zijn zwangere vriendin Coco, maar ook omdat hij zich wilde concentreren op Naamloos. "Het was voor het eerst dat ik dacht: volgens mij is dit hoe het moet zijn."

In gesprek met Varagids vertelt de rapper dat hij nadat het boek af was en zijn zoon Blake nog niet geboren was, uiteten ging met zijn De Jeugd van Tegenwoordig-collega Freddy. Daar werden de twee heel dronken en merkte Lanen dat hij drinken eigenlijk niet zo prettig meer vond.

"Het drinken zelf was niet zo leuk als ik me kon herinneren en de volgende dag had ik zo'n verschrikkelijke kater dat ik moeite had met de realiteit. Ik besloot dat dit niks meer voor mij is."