Jeroen van Koningsbrugge kwam er twee jaar geleden achter dat hij twee jaar lang helemaal volgepland zou zitten. Hij besloot op dat moment om met zijn vrouw "een groot kruis" in de agenda te zetten voor een paar maanden vrij met de kinderen.

"Ik ben een workaholic, ik vind dat heerlijk. Maar af en toe moet je zeggen: het is even mooi geweest", zegt Van Koningsbrugge tegen Veronica Magazine.

De cabaretier en acteur heeft het de afgelopen twee maanden heel druk gehad, omdat veel mensen inzagen dat hij een aantal maanden weg zou zijn. "Het was even doorpezen. Meestal lees ik, als ik thuiskom, even rustig een boek, glas wijn erbij. Nu ga ik meteen liggen en stort in."

Missen

Twee jaar geleden besloot Van Koningsbrugge dat hij tijd vrij wilde maken voor zijn gezin. Hij had net Smeris opgenomen, waarbij hij vijf maanden lang zijn vrouw en twee kinderen van 5 en 8 jaar oud maar één dag in de week had gezien. "Ik realiseerde me al snel: dit slaat nergens op, ik mis een half jaar van de kinderen."

De 42-jarige cabaretier besloot toen samen met zijn vrouw om met het gezin een half jaar weg te gaan. "We trokken onze agenda's en kwamen erachter dat we de komende twee jaar vol zaten. Dus besloten we een dik kruis in de agenda te zetten en nu te gaan."

Routine

Van Koningsbrugge vertrekt zeven maanden naar Los Angeles, waar hij rust wil nemen. De acteur is normaal altijd aan het werk. "Ik wil zo veel. Al weet ik ook wat ik niet wil: ik hou er niet van als werk routine wordt."

Toch is hij niet bang voor een burn-out. "Ik kan heel goed een project afsluiten en daarna meteen met iets anders beginnen. Voor mij dreigt er geen burn-out", zei hij eerder.

Van Koningsbrugge is de laatste tijd bezig geweest met opnamen voor Bijdehandjes, Draadstaal, Ik hou van Holland en Lekker Nederlands.