Carly Wijs heeft na een aantal teleurstellende relaties besloten geen tijd in "slappe mensen" te steken. De Divorce-actrice stort zich niet meer blind in een nieuwe relatie.

"Als ik 28 was geweest, was ik allang getrouwd. Ik voel me oud", zegt de 49-jarige actrice in gesprek met Het Parool

"In de zin van: het is al een paar keer fout gegaan met relaties, ik heb in mijn eentje de verantwoordelijkheid voor een kind. Ik kreeg hem van iemand die ik nauwelijks kende. Eerst raakte ik in paniek, want hij en ik hadden geen toekomst samen. Maar toen ik het hartje van mijn kind hoorde, wist ik: dit is het onverwachtste en mooiste cadeau van mijn leven."

Volgens Wijs ligt de oplossing in vooruitkijken: "Door die bagage ben ik veel minder zorgeloos dan twintig jaar geleden. Kortom: ik ben niet het snoepje van de week. Veel mannen zijn dat overigens ook niet."

Wijs zegt dat het voordelig kan werken als je niet blind op iedere verliefdheid gaat vertrouwen: "Ik heb - met mijn gehandicapte zus als inspiratiebron - een roman geschreven die in mei uitkomt. Iets wat ik al heel lang wilde proberen. Met een nieuwe liefde zou ik daar nooit de tijd voor hebben genomen."

Zoon

Wijs woont op dit moment in Brussel en voedt haar 10-jarige zoon in haar eentje op. Dat maakt de actrice erg gelukkig, maar het oefent ook enige druk uit op haar toekomstplannen.

"Mijn zoon gaat naar een goede Belgische school. Hoe gaat dat straks? Als we vertrekken, op welk moment moet dat dan? Nu Het twijfelexperiment (boek dat Wijs over haar gehandicapte zus schreef, red.) klaar is, wil ik een boek schrijven over Molenbeek; ik heb al ideeën en passages verzameld."

"Ik denk dat het verhaal beter wordt als ik er van een afstand naar kijk. Maar hoe moet dat dan met mijn werk? Ik ben aan de theaterschool begonnen omdat ik een vaste basis wilde. Ik moet toch de oppas en mijn huis betalen."