Dennis Weening was tot zijn 23e een Jehova's getuige, maar nadat hij door onder andere een scheiding uit de groep werd gezet begon hij te twijfelen aan zijn geloofsovertuiging. Uiteindelijk heeft de presentator "helemaal afscheid genomen van het geloof".

"In de vijf jaar die volgden, heb ik helemaal afscheid genomen van het geloof. Een moeilijke, destructieve periode", vertelt Weening in gesprek met de Volkskrant.

De 38-jarige presentator deed "bepaalde dingen" waar de Jehova's getuigen het niet mee eens waren. "Ze wilden dat ik stopte met mijn werk voor TV West. En ik mocht niet scheiden van mijn ex-vrouw, met wie ik als jonge twintiger trouwde. Toen ik dat toch deed, werd ik uitgesloten."

"Het was niet mijn keuze - want dat betekent dat andere Jehova's getuigen, onder wie veel van mijn vrienden, niet meer met me zouden mogen praten. En zo is het ook gegaan."

Beste vriend

In zijn jonge jaren was God zijn beste vriend. "Ja, God was echt. Ik praatte dagelijks met hem. Ik leefde met het idee dat straks het armageddon zou komen en dat de rechtvaardigen daarna de aarde zouden bevolken. In mijn fantastie zag ik kometen uit de lucht vallen, de maan zou rood als bloed zijn."

"(...) Het is moeilijk te accepteren dat God niet bestaat, omdat ik zo lang iedere dag tegen hem praatte en mijn best voor hem deed. Het voelt alsof dat voor niets is geweest. Aan de andere kant heb ik er ook kracht uit geput. Soms zou ik zelfs willen dat ik het weer voelde, want het geloof geeft ook rust."