Marit van Bohemen en haar ex-vriend Steven Pengel staan ondanks hun breuk nog op goede voet met elkaar.

"Daar ben ik heel dankbaar voor", vertelt de 44-jarige presentatrice in gesprek met de Telegraaf.

Van Bohemen heeft met Pengel een dochter van zeven jaar. "Nu is ineens alles helemaal anders en dat is heel erg wennen. Ik ben degene die in eerste instantie een punt achter de relatie heeft gezet, maar na heel veel praten was het voor Steven ook duidelijk dat we toch niet zo voor elkaar gemaakt zijn als we ooit dachten..."

"Maar het is echt een heel pittig besluit geweest, hoor, zeker ook doordat er kinderen bij betrokken waren. Voor hen is de scheiding ook vreselijk geweest", vervolgt ze. Pengel heeft uit een eerdere relatie een dochter van zeventien jaar.

'Stuk beter'

Met de presentatrice gaat het sinds een maand of drie "een stuk beter." "Dat is denk ik voor een gedeelte een kwestie van gewenning, maar ook op werkgebied staan er weer allemaal leuke, nieuwe dingen op stapel, wat ook de nodige positieve afleiding biedt."

Ook ziet Van Bohemen haar ex-vriend de laatste tijd steeds vaker vanwege de kinderen. "Maar doordat het dan vaak enorm gezellig is, heb ik ook wel momenten dat ik denk: als het nu zo gaat, waarom zijn we dan eigenlijk uit elkaar? Na een paar dagen samen gaat dat gevoel wel weer weg, maar een beetje gek is het wel."