Angie Bowie, de ex-vrouw van de onlangs overleden David Bowie, noemt de ontrouw van haar ex-man de reden van de scheiding.

"Ik wist dat hij affaires had, maar zolang dat discreet gebeurde maakte het me niet zo veel uit", vertelt de 66-jarige Bowie. "Zolang ik maar respectvol werd behandeld, maar dat deed hij niet meer."

Ze haalt in het interview een ruzie aan waarbij Corinne Schwab, minnares en assistente van de zanger, bij betrokken was. Schwab en de ex-vrouw van Bowie kregen ruzie over de hoeveelheid bagage die de assistente had ingepakt voor een reis.

"Corinne snauwde tegen me, waarop ik zei dat ze niet op zo’n toon tegen me moest praten. Toen kwam David aanrennen." Volgens het model liep de situatie daarna uit de hand. "Hij greep me bij de keel en begon me te wurgen. Hij was blind van woede en liep tegen me te schreeuwen. Corinne trok hem van me af."

In 1979 scheidde Bowie en zijn vrouw.

Nieuw album

Producer Tony Visconti, die in het verleden vaak samenwerkte met David Bowie, zei deze week in Rolling Stone dat de zanger nog meer plannen had voor muziek. De zanger zou een nieuw album hebben gepland en demo's hebben opgenomen van vijf nummers.

Een bron van Newsweek vertelt dat het nog onduidelijk is wanneer de muziek precies uitkomt. "Maar de eerste nummers komen voor het einde van 2017."

Bowie overleed 10 januari op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.