Sandra Schuurhof heeft onlangs opgemerkt dat er veel mannen zijn die iets verzamelen. Ze wordt er een "beetje bang" van.

"Ze kunnen behoorlijk obsessief zijn in hun verzameldrift en o wee als je daar iets van durft te zeggen", schrijft ze in de Vrouw.

De 44-jarige presentatrice moest een tijd geleden logeren in het huis van een bevriende arts in Amsterdam, die op vakantie was. "Van de buitenkant een leuke man met dito grachtenpandje. Ik dacht nog... wie weet. Ik wist alleen niets van zijn enorme klokkenverzameling."

"Overal staan en hangen oude, luide exemplaren waar ik, aldus een briefje op tafel, met mijn handjes vanaf moet blijven. 'Het went snel', heeft de schat er ook nog bij geschreven. Ja dóég: geen oordopje of zenuwstelsel dat tegen dit lawaai bestand is. Jammer, maar ik kijk nog even verder want voor mannen met verzamelingen ben ik een beetje bang."

Verlaagd libido

Schuurhof had een tijd geleden een relatie met een man met een verzameldrift. "Hij verzamelde - niet lachen - smurfen. Ik ben een keer meegegaan naar een beurs, maar bij de aanblik van volwassen mannen minutenlang graaiend in een bak met blauwe mannetjes slonk mijn verliefdheid en libido tot smurfenformaat."

"Ik ben duidelijk niet het soort vrouw dat blij kan zijn voor haar partner als-ie weer wat heeft gescoord voor zijn verzameling."