Renita Chaney Hill, die beweert door Cosby misbruikt te zijn, heeft de lasterzaak tegen de komiek ingetrokken zien worden door de rechter.

Hill klaagde Cosby aan omdat hij volgens haar fel reageerde op de beschuldigingen, meldt TMZ donderdag.

De rechter is echter van mening dat er geen zaak is omdat de reactie van Cosby en zijn advocaten, die beweren dat Hill zou liegen, slechts een mening zou zijn.

In de jaren 80 krijgt model Renita Chaney Hill een relatie met Bill Cosby die vier jaar lang duurt, maar waarin ze het regelmatig uitmaken. Hill is slechts vijftien jaar oud als de relatie begint. In de tijd dat ze een relatie heeft met de acteur herinnert ze zich vaak amper iets van avonden die ze met hem doorbracht.

Seksueel misbruik

Bill Cosby (78) werd eind december aangeklaagd voor seksueel misbruik. De entertainer is aangeklaagd op de beschuldiging dat hij in 2004 Andrea Constand heeft gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad ten noorden van Philadelphia.

In januari 2005 stapte ze al eens naar de politie, maar een maand later liet de rechter weten de komiek niet formeel aan te klagen omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Constand en Cosby troffen in 2006 een schikking in een zaak die ze vervolgens zelf aanspande.

Het slachtoffer had in 2004 al aangifte gedaan, maar dat leidde niet tot vervolging wegens gebrek aan bewijs. Volgens de aanklager is dit jaar echter nieuwe informatie in de zaak naar voren gekomen.