R. Kelly was als kind 'te jong om misbruik in te schatten'

R. Kelly heeft in een interview openhartig gesproken over de tijd dat hij als kind werd misbruikt. De laatste tijd komt de zanger zelf in het nieuws in verband met verdenkingen rondom seksueel misbruik.

"Ik was toen te jong om het goed in te schatten. Nu ik ouder ben, heb ik leren vergeven", zegt de 49-jarige zanger tegen GQ.

Kelly werd misbruikt als zevenjarige door iemand die hij omschrijft als een kennis. "Of dat fout was? Absoluut. Maar het is iemand om wie ik geef, dus ik ga deze persoon niet verklikken. Stel dat iemand als mijn moeder een moord zou hebben gepleegd, dan zou ik haar nog niet aangeven."

Veranderd

De zanger zegt dat hij is veranderd door het misbruik. "Zo kwam ik eerder in aanraking met seksualiteit dan normaal is."

Ook laat Kelly wat los over Aliyaah, met wie hij trouwde toen ze nog minderjarig was.

"Omdat ze is overleden ga ik uit respect voor haar moeder en overleden vader er niet over praten. Maar ik kan je vertellen dat ik van haar hield, ik kan je vertellen dat zij van mij hield. We waren erg close. We waren de beste, beste, beste, beste vrienden."

Weglopen

Enige maanden geleden raakte Kelly zelf verwikkeld in een zaak waarin hij beticht werd van seks met een minderjarig meisje. Tijdens een interview met Huffington Post waarin hierover vragen werden gesteld, liep de zanger geïrriteerd weg.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie