Anny Schilder staat na borstkanker open voor nieuwe liefde

Anny Schilder (56) is bereid een nieuwe liefde in haar leven toe te laten. De BZN-zangeres voelt zich ondanks zestien chemokuren, die ze vanwege borstkanker moest ondergaan, in staat om verliefd te worden.

"Ik ben, zoals de artsen dat noemen, herstellende. Maar eigenlijk voel ik me al helemaal genezen. Ik ondervind totaal geen bijwerkingen meer. (...) Het is zwaar geweest, doodziek ben ik letterlijk geweest", zegt Schilder in gesprek met Privé.

"Maar wat ben ik blij dat ik het heb laten doen. Ik ben er, zoals dat heet, op tijd bij geweest. Wat een geluk. Nee, ik voel me absoluut niet meer moe en kan de wereld weer aan."

In oktober 2014 werd duidelijk dat de zangeres borstkanker had. Schilder had het geluk dat de kanker in een beginstadium zat, wat betekende dat de tumor makkelijk verwijderd kon worden.

Geen jacht

Schilder wil wel duidelijk maken dat ze nu niet op jacht gaat naar een man. "Begrijp me goed, ik ga er zelf geen werk van maken. Met andere woorden: ik ga niet op jacht, maar als er een leuke man op mijn pad komt… zeg ik zeker geen nee! Laat de heren maar tot mij komen, zou ik zeggen."

Daarnaast moeten "kandidaten" er rekening mee houden dat de zangeres het erg druk heeft. "Daar moet je als man maar zin in hebben. Samen met Jan Keizer reis ik de hele wereld over voor concerten. Volgende maand vliegen we bijvoorbeeld voor een reeks optredens naar Zuid-Afrika."

Lees meer over:
Tip de redactie