Pepijn Lanen niet onder de indruk van verbazing over Mens Health-cover

Pepijn Lanen sierde met gespierd, ontbloot bovenlijf de cover van fitnessblad Mens Health. De verbazing die daarover bij veel mensen ontstond liet de Jeugd van Tegenwoordig-rapper vrijwel onberoerd.

"Ik heb dat helemaal niet gevolgd, joh. Het is niet aan me voorbijgegaan, dat men er iets van vond, maar ik ben er niet ingedoken, als individu. Tja, wat moet ik hier verder op zeggen?", vraagt de rapper en auteur zich in gesprek met Nieuwe Revu af.

Veel mensen reageerden vol ongeloof op de foto's van de gespierde Lanen in het tijdschrift. Dat ging zelfs zo ver dat sportschoolhouder en presentator Arie Boomsma, die Lanen enkele jaren onder handen heeft genomen, zich genoodzaakt voelde hem op Twitter te verdedigen.

Arie Boomsma

"Eigenlijk is het gewoon een compliment dat mensen denken dat de foto's geshopt zijn. Ruim twee jaar noeste arbeid", zei Boomsma destijds op Twitter.

Lanen zelf wijst er in het gesprek met Nieuwe Revu nogmaals op dat hij al enkele jaren gezond leeft en veel sport. Dit doet hij voornamelijk om het drukke schema van De Jeugd van Tegenwoordig te volgen en optimaal voor zijn jonge zoontje te kunnen zorgen.

Geen hype

Op de vraag of de aandacht voor een gezond lichaam een hype is, geeft Lanen, wiens tweede boek Naamloos woensdag verschijnt, een tweeledig antwoord.

"Ik denk dat het van alle tijden is, maar het is ook een soort van weerspiegeling of een reactie op het tijdperk ervoor. Het is ook niet alleen esthetisch, mensen voelen zich graag gezond en drinken daarom ook gezonde sapjes. Ik denk wel dat mensen steeds beter weten dat melk drinken en vlees eten eigenlijk helemaal niet goed is, dat is wel echt iets van deze tijd."

Lees meer over:
Tip de redactie