Baron van Neemwegen-acteur Paul van Gorcum lijdt aan prostaatkanker

Paul van Gorcum lijdt aan prostaatkanker. De acteur die onder meer de rol van Baron van Neemwegen in de Bassie & Adriaan-reeks vertolkte kreeg de diagnose na een ongeluk tijdens een bergwandeling.

Drie maanden geleden zou Van Gorcum zijn gevallen tijdens een bergwandeling in Duitsland. In het ziekenhuis werden foto's gemaakt. Daarop zagen artsen dat de 81-jarige aan prostaatkanker lijdt.

"Ik ben in het Diaconessenhuis Leiden behandeld en vervolgens op eigen initiatief naar het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam gegaan", zegt Van Gorcum in gesprek met Privé.

Uitmuntende handen

"Ik heb het idee dat ik in uitmuntende handen ben. Genezen kunnen ze me niet, maar er is me wel gezegd dat ik met hormonen en chemo honderd kan worden!"

Van Gorcum zegt enigzins blij te zijn dat hij in de bergen ten val kwam: "Die val in Duitsland heeft gemaakt dat de ziekte alsnog redelijk op tijd is ontdekt. En vooral dat honderd worden spreekt me wel aan!"

Drommels

De acteur speelde het personage De Baron tussen 1988 en 1994 vier series van Bassie & Adriaan. De boef die door de clown en acrobaat altijd maar dwars wordt gezeten, vereeuwigde zich in het collectieve geheugen dankzij zijn uitspraak 'Drommels, drommels, drommels!'. 

Van Gorcum stelt in interviews dat hij twintig jaar later nog steeds op zijn beroemde personage wordt aangesproken. Onlangs verzorgde de acteur ook de stem van een andere baron, namelijk het personage waar de Efteling-achtbaan Baron 1898 op is gebaseerd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie