Felix Maginn is geboren in Ierland en heeft daar muziek gemaakt voor hij in Nederland succes kreeg met zijn band Moke. De zanger van de rockband zegt Nederlandse muzikanten "verwend" te vinden.

"Toen ik hier begon op te treden, wist ik niet wat ik zag", aldus de 46-jarige Maginn in gesprek met De Volkskrant. "We kregen een kleedkamer, waar drank in stond en broodjes."

De zanger verbaasde zich er over dat Nederlandse bands betaald krijgen voor een optreden. "In de UK moet je betalen om op te treden. De eigenaar van een zaal zegt: jullie denken dat jullie kunnen uitverkopen? Dan kopen jullie eerst honderd kaartjes van mij, ga die maar verkopen."

Volgens Maginn is het "niet normaal" hoe de muziekindustrie in Nederland werkt. "Ik vond het niet normaal hoe het in Nederland gaat, zo werkt het niet in de echte wereld."

Doorbreken

Het liefst zou de zanger met zijn band doorbreken in Engeland. "Wat wij doen met Moke klinkt Brits, dat is de sound waar ik van houd. In Engeland zijn ze chauvinistisch. Ze denken: het klinkt Brits, dat hebben we hier ook, waarom zouden we dat uit het buitenland moeten halen?"

Maginn ziet zichzelf als een geluksvogel. "Ik heb op Pinkpop gestaan, ik kan al jaren leven van muziekmaken. Daar ben ik trots op."