Chloë Grace Moretz vindt dat Hollywood te blank is

Het is beroerd gesteld met de etnische diversiteit in Hollywood. Dat stelt Chloë Grace Moretz in een interview met Digital Spy.

"We zijn allemaal zo bezig om meer vrouwen in films te krijgen dat we het niet hebben over de raciale diversiteit in films. Het is een veel groter probleem omdat het er gewoon niet is", vertelt de 18-jarige actrice.

Ze is positief over de vooruitgang in de gelijkheid tussen de geslachten, maar er is nog een weg te gaan: "Het is nu tijd om meer zwarte, latino en Aziatische vrouwen in film te krijgen."

Aan de beschikbaarheid van talent hoeft het niet te liggen vindt Moretz. "Er zijn zoveel verschillende briljante actrices van verschillende rassen. Het is jammer om die niet in te zetten." De jonge actrice spreekt zich graag uit in het maatschappelijke debat en haar groeiende bekendheid helpt daarbij, denkt ze.

Onderweg

"Ik denk dat ik goed onderweg ben maar er is nog een lange weg te gaan om mijn stem te laten horen. Maar ik denk dat al meer mensen me horen dan voorheen."

Moretz is niet de enige die van zich laten horen over etnische diversiteit. Maandag lieten Spike Lee en Jada Pinkett Smith weten dat ze de Oscars boycotten omdat net als vorig jaar alleen blanke acteurs genomineerd zijn voor de felbegeerde beeldjes.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie