David Bowie krijgt eigen sterrenbeeld in vorm van bliksemschicht

David Bowie heeft een eigen sterrenbeeld gekregen, bestaande uit zeven sterren. De sterren hebben samen de vorm van een bliksemschicht, melden verscheidene Amerikaanse media.

Het sterrenbeeld werd bedacht dppr Studio Brussel, die samen met de Belgische volkssterrenwacht MIRA de zeven sterren afbakende.

De bliksemschicht is gebaseerd op het album Aladdin Sane van Bowie, waar de zanger met een roodblauwe bliksemschicht op zijn gezicht op de cover staat.

Sterren

De constellatie bestaat uit de zeven sterren Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis en SAO 241641. Het sterrenbeeld werd op het exacte tijdstip van Bowie vastgelegd, aldus MIRA.

De Britse rockmuzikant is vorige week zondag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Zoon

Bowies zoon, Duncan Jones, heeft na zijn persoonlijk ingelaste radiostilte weer iets van zich laten horen. Op Twitter bracht de filmmaker een brief van een palliatieve arts onder de aandacht. 

Dokter Mark Taubert beschrijft daarin welke invloed de muziek van Bowie heeft op zijn werk als begeleider van patiënten die in hun laatste levensfase zijn beland.   

Jones bevestigde een week geleden de dood van zijn vader op het social media platform en voegde daaraan toe enige tijd offline te zullen gaan.

Lees meer over:
Tip de redactie