Sean Penn verdedigt het interview dat hij heeft gehad met de toen nog voortvluchtige drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzman, die bijna een week geleden werd opgepakt.

Ook vreest hij niet voor zijn leven nu de drugsbaas is opgepakt, vertelt hij vrijdag aan CBS This Morning.

De acteur kreeg veel kritiek omdat hij een zware crimineel had geïnterviewd. "Hij is iemand met wie je het over het drugsbeleid in Mexico en de Verenigde Staten kunt hebben. Dat was het enige idee achter het interview."

"We geven zoveel geld uit, zoveel miljarden dollars uit om één slecht persoon op te pakken, maar je weet dat er de volgende dag weer een drugsdode valt."

Geen invloed

Volgens Penn heeft het interview geen invloed gehad op de arrestatie van 'El Chapo'. "Mensen zeggen dat we hebben meegeholpen, maar dat ligt helemaal anders. De Mexicaanse overheid denkt nu voor schut te staan, maar wij hebben 'El Chapo' ook niet gevonden. Wij zijn gewoon uitgenodigd door hem."

Wel heeft Penn er spijt van dat het artikel er niet in is geslaagd om een discussie over het drugsbeleid aan te wakkeren. "Er is maar een discussie gaande en die gaat over het artikel zelf. Hierdoor is het artikel mislukt."

Video: Eerste minuten interview drugsbaron 'El Chapo'

Eerste minuten interview drugsbaron 'El Chapo'
Eerste minuten interview drugsbaron 'El Chapo'

Ontsnapping

Op 12 juli ontsnapte de drugsbaron uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Hij werd op 9 januari gearresteerd. 'El Chapo' probeerde voor de arrestatie te vluchten door een rioolbuis toen de Mexicaanse politie bij hem binnenviel. Agenten konden hem uiteindelijk arresteren toen hij in een auto probeerde te stappen.

'El Chapo' stond aan het hoofd van het machtige Sinaloa-kartel dat sinds ongeveer 1990 geldt als het machtigste kartel in Mexico. Hij stond ooit op de lijst van miljardairs van het Amerikaanse zakenblad Forbes.