Sammie de Vries, zoon van Monique van de Ven en Edwin de Vries, wordt vervolgd voor de zaken die zich in oktober afspeelden waarbij de Blaricumse villa van zijn ouders vernield werd, aldus het Openbaar Ministerie tegen Shownieuws.

Op 24 oktober werd de villa van de actrice en haar man Edwin de Vries vernield door een vriend van hun zoon Sammie. De Vries slikte met zijn vriend die avond een xtc-pil, die hij naar eigen zeggen had gekocht op een feestje. Het pilletje viel echter verkeerd en de jongens raakten verward. 

De Vries verloor vervolgens zijn vriend uit het oog. Die vriend heeft later in de avond een deel van het het interieur van de villa vernield. Zoon Sammie werd door de politie aangetroffen in een café in Blaricum.

Vervolging

Het OM vervolgt Sammie voor het vernielen van glaswerk in het café en voor in het gezicht spugen van een agent bij zijn arrestatie. De zoon van Van de Ven wordt niet vervolgd voor brandstichting omdat daarvoor te weinig bewijs is.

Van de Ven en De Vries doen geen aangifte tegen hun zoon. "Ik ben heel blij dat mijn zoon zelf het initiatief heeft genomen om een interview te geven. Heel openhartig en eerlijk", aldus Van de Ven tegen Shownieuws.

Geen aangifte

De vriend van Sammie kwam gelijk op vrije voeten nadat proces-verbaal was opgemaakt. Omdat het om een bekende van de familie gaat, doen Van de Ven en De Vries vooralsnog geen aangifte.

"Toen ik uiteindelijk thuis kwam waren ze zo lief voor me, ik voel me daardoor nog schuldiger. Ik had liever gehad dat ze me een klap hadden verkocht. Ze vonden het heel erg wat er was gebeurd, ze waren wel woedend en terecht",vertelde Sammie de Vries eerder.

In februari dient de zaak in Almere.