Ex-vrouw Fernando Ricksen roept Dick Advocaat op in rechtszaak

Graciela l'Ami, de ex-vrouw van de zieke Fernando Ricksen, heeft voetbaltrainer Dick Advocaat opgeroepen in het hoger beroep dat is aangetekend tegen de veroordeling van l'Ami, die haar ex-man een onbekend bedrag moet betalen.

Ook Cor Pot, zaakwaarnemers Rob Jansen en Henk van Ginkel zijn verplicht te getuigen op 21 januari in Amsterdam, meldt de Telegraaf donderdag.

Advocaat laat weten het een vreemd verhaal te vinden. "Ik ga er heen en zie het wel. Het wordt de eerste keer, dat ik in een rechtszaal kom. Ik heb haar advocaat al gezegd dat hij mij niet op hoeft te roepen, omdat ik toch van niets weet."

Ricksen meldt op Facebook dat hij het betreurt zijn energie te moeten 'verspillen' aan 'deze vrouw'. "Ze roept deze getuigen op omdat ze nieuw bewijs moet hebben, maar ik heb er vertrouwen in dat ik deze zaak ook zal winnen. Het verbaast mij dat deze vrouw zo ver wil gaan."

Verloren

De ex-vrouw van de voetballer eiste in de eerste rechtszaak miljoenen van de oud-voetballer van Glasgow Rangers, omdat hij volgens l'Ami loog over de inhoud van de boedel. Volgens de ex-vrouw van Ricksen heeft hij een "reservepotje" geld dat hij aan haar verschuldigd is. De voetballer ontkent dat geld te hebben.

In maart 2015 maakte de rechtbank in Amsterdam bekend dat niet Ricksen, maar l'Ami geld moet betalen. 

Scheiding

Ricksen en l'Ami waren sinds 2000 met elkaar getrouwd en kondigden in maart 2009 aan te zullen scheiden. Anderhalf jaar later werd de scheiding officieel. 

Ricksen, die aan de spierziekte ALS lijdt, werkte in het verleden samen met Advocaat en Pot.

Tip de redactie