Mildred Zijlstra (69) heeft absoluut geen interesse in de erfenis die prins Bernhard heeft achtergelaten. Het, naar eigen zeggen, buitenechtelijke kind van de echtgenoot van Juliana wilde slechts weten wie haar vader was.

Royaltieverslaggever Marc van der Linden maakte in 2011 bekend dat Bernhard niet twee, maar drie buitenechtelijke dochters zou hebben.

De moeder van Mildred Zijlstra was werkzaam bij de Binnenlandse Strijdkrachten en was ondergeschikte van Bernhard. Zij zou op 19-jarige leeftijd zwanger van hem zijn geraakt.

Zijlstra is lang op zoek geweest naar haar biologische ouders en hielp Van der Linden met de totstandkoming van zijn boek De Vrouwen van Prins Bernhard.

Dat de drie vrouwen daadwerkelijk dochters zijn van de prins is nooit via DNA vastgesteld. 

Zijlstra, die bij haar adoptieouders opgroeide, kreeg uiteindelijk van Lodewijk Bosch van Rosenthal te horen dat Bernhard haar vader is. Bosch van Rosenthal was een vriend van Bernhard.

Erfenis

In gesprek met Margriet verduidelijkt Zijlstra dat de bekendmaking nooit een financieel motief heeft gehad en dat ze ook niet zat te azen op het nalatenschap van de in 2005 overleden prins: "O nee zeg, houd op!” Ik wilde alleen weten wie ik ben en waar ik vandaan kom. Punt uit."

Bernhard is ook vader van Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda. Zijlstra heeft weleens nagedacht om haar halfzussen te ontmoeten, maar van een echte poging is nooit sprake geweest.

"Gedane zaken nemen geen keer. Ik probeer erg in het nu te leven. Mijn man, mijn zes kinderen en onze kleinkinderen zijn veruit het belangrijkst voor mij", aldus Zijlstra 

"En Bernhard? Die zie ik als een flamboyante man om wie ik vaak moest glimlachen. Over zijn daden geef ik geen oordeel. Maar een vader? Nee. Hij is mijn verwekker. Mijn vader was die ontzettend lieve man die mij 'zijn prinsesje' noemde en die mij samen met mijn ontzettend lieve moeder heeft grootgebracht."