Liesbeth List heeft in 2014 haar echtgenoot Robert Braaksma moeten begraven en in 2009 haar goede vriend Ramses Shaffy. Ze zegt de twee mannen "nog elke dag" te missen.

"Dan schiet ik zomaar ineens helemaal vol en huil ik tranen met tuiten maar mijn tranen droog ik dan snel weer", aldus de 74-jarige zangeres.

List wil niet te verdrietig zijn om het overlijden van haar twee meest dierbare personen. "Ik mis ze allebei verschrikkelijk en het geeft mij een pijn die met geen pen te beschrijven is, maar ik krijg ze niet meer terug."

"Zo simpel is dat. Ik ken mensen genoeg die hun hele leven laten verpesten omdat hun man dood is. Die hebben het op elke verjaardag over 'mijn man dit' en 'mijn man dat'. Dat laat ik mij niet gebeuren. Mensen worden nu eenmaal ziek en de ene keer kom je eroverheen, de andere keer niet."

Doorgaan

De zangeres zegt dat je hetzelfde eindigt als je te veel om je dierbaren rouwt. "Ik ben echter van plan nog wel even door te leven, op te treden en pas over heel lange tijd te sterven in het harnas. Ik ga door, net zo lang tot ik een keer omval."