Yolanthe Sneijder-Cabau hielp vrouwen open te zijn over zwangerschap

Door op televisie openhartig te vertellen over de moeilijke weg om zwanger te worden, heeft Yolanthe Sneijder-Cabau veel vrouwen steun gegeven.

''Ik had niet verwacht dat zoveel vrouwen soortgelijke problemen hadden'', vertelde Sneijder-Cabau dinsdag in RTL Late Night.

Sneijder-Cabau, die in oktober beviel van haar zoontje Xess Xava, gaf in de zomer een openhartig en emotioneel interview aan Linda de Mol in Linda's Zomerweek. Samen met Wesley Sneijder vertelde ze aan De Mol over de operatie aan haar eierstokken die ze moest ondergaan en de hormoonkuur die ze kreeg om zwanger te raken.

Sneijder-Cabau kreeg daarop onverwacht veel reacties van vrouwen met soortgelijke verhalen en zwangerschapswensen, vertelde ze dinsdagavond. "Ik kreeg zoveel brieven en reacties van vrouwen die het allemaal fijn vonden dat ik het had gedeeld."

Afwezigheid

De RTL-presentatrice is sinds kort weer actief op sociale media, na een na een afwezigheid van meer dan tien maanden. ''Ik ben lang voorzichtig geweest, ik stopte met sociale media en deed tijdens mijn zwangerschap geen andere interviews. Ik wilde stress voor mezelf en mijn baby ontlopen, want vervelende reacties doen toch wat me je'', verklaarde Sneijder-Cabau haar besluit om een mediastilte te betrachten. ''Mijn werk is nu eenmaal in de showbizz, maar als ik mezelf kan beschermen, dan doe ik dat."

Het gaat erg goed met Xess Xava. ''Een zoon, dat klinkt cool hè? Het gaat heel goed met hem." De presentatrice is momenteel in Nederland om woensdagavond samen met Rick Brandsteder De Nationale Sekstest te presenteren voor RTL5. Over enkele dagen keert ze terug naar Istanbul.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie