Desperate Housewives-acteur Charlie Carver uit de kast

De Amerikaanse acteur Charlie Carver, onder meer bekend van zijn rollen in Desperate Housewives en de MTV-serie Teen Wolf, is uit de kast. 

Op Instagram meldde de acteur zijn coming-out uitgebreid. ''Eerst was de kennis uit mijn jeugd iets abstracts, maar na verloop van tijd kenmerkte deze wetenschap zich met gevoelens van wanhoop en vervreemding. De climax is dat ik drie woorden hardop zeg: 'ik ben gay', schrijft Carver, de tweelingbroer van Max Carver.

Carver vreesde voor negatieve reacties in Hollywood, blijkt uit zijn tekst. ''Als acteur vond ik het mijn verantwoordelijkheid naar het vak om neutraal te blijven. Ik beschouwde mezelf als een schildersdoek, een kameleon, steeds weer een ander karakter. Als ik uit de kast zou komen was ik bang dat ik mezelf zou beperken tot een type. Ik voelde me er professioneel niet comfortabel bij."

Porter Scavo

Carver, bekend van zijn rol als Porter Scavo in Desperate Housewives en als Ethan in Teen Wolf, speelde zowel hetero- als homorollen in zijn carrière. De acteur hoopt met zijn coming-out jongeren helpt dit met hun seksuele geaardheid worstelen. ''Eerlijk zijn is een stap in de juiste richting'', schrijft Carver.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie