Madonna is bereid tot het uiterste te gaan in de juridische zaak tegen haar ex Guy Ritchie om de zeggenschap over hun zoon. 

"Ze gaat vechten tot het bittere einde", zegt een vriend van de twee ruziënde exen.

Vlak voor de feestdagen bleek dat hun zoon Rocco de kerstdagen niet bij zijn moeder in New York wilde doorbrengen. Hij wilde bij zijn vader in Engeland blijven. Voor de rechtbank in Manhattan eiste Madonna dat de 15-jarige Rocco naar huis zou komen en die eis werd ingewilligd.

"Ze is niet tevreden. Ze is een uitmuntende moeder en mensen kunnen van haar zeggen wat ze willen, maar haar kinderen betekenen alles voor haar", zegt een insider tegen People.

Ondanks de gerechtelijke uitspraak en het einde van de kerstvakantie is Rocco nog steeds niet naar zijn moeder teruggegaan. "Hij had al thuis moeten zijn. Hij mist school. Een van Madonna's prioriteiten is dat haar kinderen goed onderwijs krijgen."

Moeilijke momenten

Madonna heeft intussen haar tournee Rebel Heart hervat. Ze trad deze week op in Mexico-Stad. "We maken allemaal moeilijke momenten mee in ons leven, en dat geldt ook voor mij", sprak Madonna tijdens haar concert. "Ik maak ook moeilijke tijden mee in mijn leven en wel op dit moment. Soms denk ik dat ik niet kan optreden, dat ik er de energie en de kracht niet voor heb", zei de zangeres bij het wegvegen van een traan. "Ik ben hier vanavond gekomen en ik kan jullie gezichten zien en jullie in de ogen kijken. Ik zie zoveel liefde en daar put ik kracht uit. Dank jullie wel. Jullie zijn rebel hearts. Ik voel jullie harten kloppen in de mijne."

Madonna en Guy Ritchie worden op 3 februari weer in de rechtbank verwacht voor een tweede zitting.