Kempi moet als het aan de officier van justitie ligt vijftien maanden de gevangenis in voor verboden wapen- en drugsbezit. De rapper werd in september 2015 gearresteerd, omdat er een wapen in zijn woning was aangetroffen.

Dat bleek vrijdag tijdens de zaak in de rechtbank van Den Bosch.

De rapper zei dat het wapen in zijn woning lag, omdat hij het wilde gebruiken voor opnames van een videoclip. Hij heeft er naar eigen zeggen niet aan gedacht een nepwapen te gebruiken. In september 2015 werd het semi-automatische wapen in de woning van Kempi gevonden, net als 5,4 gram aan cocaïne.

Kempi kwam in december 2014 vervroegd vrij nadat hij tot vijftien maanden cel veroordeeld was, vanwege het aanzetten van een 16-jarig meisje tot prostitutie. De officier van justitie wil dat de overgebleven 97 dagen van die celstraf worden opgeteld bij de nieuwe aanklacht.

Nieuw album

De zanger was volgens zijn advocaat juist bezig zijn leven weer op de rails te krijgen, onder meer door een nieuw album uit te brengen. Als de rapper een lange celstraf krijgt, heeft dat gevolgen voor zijn carrière. ''Er is in hem geïnvesteerd'', aldus advocaat R. Frijns.

De rechter doet op 22 januari uitspraak.