Janet Jackson heeft haar fans laten weten dat het goed met haar gaat. "De geruchten zijn onjuist, ik heb geen kanker", schreef de zangeres woensdagavond aan haar volgers op Instagram. 

Wat ze dan wel heeft vertelt Jackson niet, maar ze voegt toe: "Ik ben herstellende."

Haar Unbreakable-tour zal volgens schema in Europa worden hervat en voor alle uitgestelde concerten wordt een nieuwe datum geprikt. Het eerste geplande concert in Europa is op 30 maart in Birmingham. Op 2 mei staat Jackson in de Ziggo Dome in Amsterdam en een dag later wordt het Europese deel van de tour afgesloten met een optreden in het Sportpaleis in Antwerpen.

Op kerstavond maakte Jackson bekend dat ze haar tour in verband met een operatie tot de lente heeft moeten uitstellen. Vervolgens meldde diverse media dat ze een gezwel in haar keel zou hebben. Daar is dus niets van waar. "Geloof het wanneer je het uit mijn mond hoort", zo drukt Jackson haar fans op het hart met haar nieuwe verklaring.

In oktober moest de popster op doktersadvies al enkele concerten uitstellen. Wat haar precies mankeert heeft ze nooit willen prijsgeven. Ook nu ging ze volgens haar team in tegen haar wens verder geen commentaar te geven op haar gezondheid. "Maar vanwege de grote zorgen over heel de wereld, zal ze snel een persoonlijk bericht vrijgeven", zo luidde een boodschap op Twitter woensdag.