Bill Cosby kan een klein juridisch succes vieren in de rechtszaak die tegen hem is aangespannen. Een verzoek van zijn advocaten om de getuigenverklaring van Cosby's vrouw Camille uit te stellen, is door de rechter ingewillig, zo schrijft People. 

Eerder oordeelde de rechter dat Camille een verklaring onder ede moest afleggen, om de waarheid boven tafel te krijgen over het seksuele misbruik van tientallen vrouwen waar Cosby van beschuldigd wordt.

Camille was lange tijd niet alleen de echtgenote, maar ook manager van de komiek. Haar getuigenverklaring had woensdag moeten plaatsvinden.

Rechter David Hennesy heeft het uitstel ingewilligd omdat Camille protest aantekende tegen de beslissing dat zij tegen haar man moet getuigen. De getuigenverklaring van Camille is aangevraagd door de advocaat die vrouwen vertegenwoordigt die Cosby beschuldigen van misbruik.

Cosby's advocaten hebben nu meer tijd gekregen om te broeden op argumenten die de rechter ervan kunnen overtuigen dat Camille niet hoeft te getuigen.