John Cleese heeft onlangs zijn befaamde personage Basil Fawlty opnieuw gespeeld, in een reclamespot. 

Maar nieuwe afleveringen van de legendarische comedyserie Fawlty Towers zitten er niet in, maakt hij dinsdag duidelijk op Twitter.

In de reclamespot voor Specsavers speelt Cleese de ouder geworden hoteleigenaar Fawlty, die ouderwets driftig wordt als zijn auto niet wil starten. Hij leeft zijn woede per ongeluk uit op een politieauto in plaats van zijn eigen wagen - iets dat hem met een goede bril niet zou zijn overkomen, zo luidt de boodschap van het spotje.

Een twitteraar schrijft naar aanleiding van de reclame aan Cleese dat de hoop op een terugkeer van Fawlty Towers, al was het maar voor één speciale aflevering, is aangewakkerd. Daar moet Cleese zelf toch ook naar verlangen, suggereert hij. Maar de Britse komiek antwoordt beslist: "Het zou alleen maar een teleurstelling kunnen worden. En ik heb er de energie niet meer voor. Maar ik vind het heerlijk dat het nog steeds mensen aan het lachen maakt."

In het filmpje zien we Basil aan het eind wegrennen. Een andere twitteraar merkt op onder de indruk te zijn van zijn lenigheid. "Dat was ik ook", antwoordt Cleese droog. "Jammer dat ik het niet was."