Kelly Rutherford hoopt dat haar kinderen, die nu bij haar ex-man in Monaco wonen, uiteindelijk "achter de waarheid komen."

"Ik wil dat ze het te weten komen", vertelt ze in gesprek met Elle Romania.

"Kinderen hebben zowel de moeder als de vader nodig. Je wil niet dat ze getroffen worden door een scheiding. Ik hoop dat dit verhaal ervoor zorgt dat andere ouders over zoiets anders gaan nadenken."

In december werd duidelijk dat haar ex Daniel Giersch het ouderlijk gezag toegewezen heeft gekregen en beide ouders samen afspraken moeten maken over onderwijs en huisvesting. Volgens het besluit krijgt Rutherford een omgangsregeling die alleen geldt in Frankrijk of Monaco.

Giersch, een Duitse zakenman, woont sinds 2012 in Monaco. De rechter besloot toen al dat de 9-jarige Hermes en 6-jarige Helena bij hem moesten wonen, omdat hij geen visum voor de Verenigde Staten meer kreeg. Sindsdien strijdt Kelly om het ouderlijk gezag.

Ontvoering

Afgelopen zomer werd ze door haar ex van ontvoering beschuldigd, toen ze weigerde de kinderen na een zomervakantie in de Verenigde Staten terug naar Monaco te sturen.

Kelly vroeg in 2008 een scheiding aan van Giersch, haar tweede echtgenoot. Ze was op dat moment zwanger van Helena.