Maik de Boer spreekt privé niet af met de mensen waar hij dagelijks mee werkt. "In vriendschappen heb ik altijd de deur dichtgegooid voor bekende Nederlanders."

Volgens de stylist ligt dat niet aan zijn collega's, maar aan hemzelf, zo vertelt hij aan Viva. "Als stylist neem je een beetje de rol van psycholoog aan. Heel eenzijdig: je luistert altijd, je geeft heel veel. En privé ging ik automatisch diezelfde rol aannemen."

De rol van psycholoog werd De Boer te zwaar in zijn privéleven, waardoor hij er voor koos zijn vrienden elders te zoeken. "Mijn vrienden zijn zó anders dan de wereld waarin ik werk. Die lezen NRC en de Volkskrant, en zetten nooit een tv aan. Die vinden het belachelijk wat ik doe - stel je niet zo aan! Maar ze houden me met beide benen op de grond."

Flirten

De 55-jarige stylist vertelt in gesprek met het blad dat hij precies weet met wie hij wil praten, ook als het op flirten aan komt. "Ik ben echt een haantje. Ik lijk sociaal, maar ik weet precies met wie ik wel en niet wil praten."

De Boer zegt geen mannen mee naar huis te nemen na een avondje stappen. "Dat mag je vragen hoor. Maar nee, ik wil geen jeuk. Iedereen die snel meegaat, doet dat vaker. (..) Ik wil gezond blijven, oud worden. Daardoor ben ik extra voorzichtig geworden. Ik heb seks uit liefde en niet uit lust. Ik wil iemand eerst beter leren kennen."