De advocaten van Bill Cosby wagen opnieuw een poging om te voorkomen zijn vrouw Camille een getuigenverklaring moet afleggen. Maandag is het verzoek ingediend om de verklaring uit te stellen.

De advocaten hopen hiermee meer tijd te krijgen en een eventuele veroordeling van Cosby te voorkomen.

Toen vorige week de rechter aankondigde een verklaring van Camille te verwachten meldden de advocaten al dat dat een "onnodige last" voor haar zal zijn. Dat protest overtuigde de rechter echter niet.

"Een proces zal mevrouw Cosby weinig goed doen als de intieme details van haar huwelijk worden besproken tijdens de getuigenis en daarna in de media", zo proberen de advocaten het opnieuw in het verzoek.

De rechtbank denkt dat een verklaring onder ede van Camille kan helpen om de waarheid boven tafel krijgen rond zijn vermeende seksuele misbruik van tientallen vrouwen. De acteur zou wel eens al zijn lief en leed gedeeld kunnen hebben met zijn vrouw, die zodoende af zou weten van zijn wangedrag.

Manager

Camille opereerde lange tijd als manager van de komiek. In 1964 trouwde ze met hem op negentienjarige leeftijd.

Vorige week werd Bill Cosby voorgeleid voor de rechter. Zijn paspoort werd ingenomen en hij werd na het betalen van een miljoen dollar op borgtocht gesteld. Cosby en zijn advocaten blijven volhouden dat hij onschuldig is.