De Britse kroonprins Charles vindt dat hij ''over de uiterste verkoopdatum'' raakt. Hij zei dat in een ITV-documentaire over zijn benefietorganisatie Prince's Trust.

De 67-jarige Charles kreeg de vraag of zijn zoons William en Harry ook bij de goededoelenorganisatie voor jongeren betrokken raken. ''Ik hoop dat één van hen er een belang in krijgt, want ik ben zo langzamerhand waarschijnlijk over de uiterste verkoopdatum'', zei hij volgens de BBC.

Charles zette de Prince's Trust in 1979 op met een paar duizend pond om plaatselijke initiatieven voor jongeren te steunen. Inmiddels bestaat het fonds veertig jaar en heeft het meer dan 825.000 jongeren geholpen.

Prins William

Prins William, de zoon van Charles, zegt in de documentaire When Ant and Dec Met The Prince: 40 Years of the Prince's Trust, verder dat hij sinds de geboorte van zijn kinderen George en Charlotte een stuk emotioneler is geworden. "Ik word er bang van om mijn kinderen niet te zien opgroeien."

"Vroeger maakte ik mij niet zoveel zorgen, maar nu raak ik al in paniek van de kleinste dingen. Door het vaderschap realiseer je je dat het leven waardevol is."