Bill Cosby gaat vol vertrouwen zijn rechtszaak tegemoet. De komiek is "positief gestemd", zegt zijn advocaat donderdag tegen de Amerikaanse tv-zender NBC.

Cosby moest woensdag voor de rechtbank verschijnen en ontkende toen schuld.

De 78-jarige acteur en komiek wordt strafrechtelijk vervolgd voor aanranding. Hij zou in 2004 Andrea Constand hebben gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad ten noorden van Philadelphia. 

"Hij wordt onterecht beschuldigd van een misdaad die vreselijk en verontrustend is. Maar hij is positief en weet dat hij een juridisch team heeft dat vastberaden is hem te verdedigen tot hij is vrijgepleit", zegt zijn advocaat Monique Pressley donderdag tegen NBC.

Bewijs

De acteur kon woensdag naar huis, na het betalen van een borgsom van een miljoen dollar. Tal van vrouwen hebben de Amerikaanse komiek al beschuldigd van seksueel misbruik, maar tot een rechtszaak kwam het nog niet eerder.

Constand had in 2004 ook aangifte gedaan, maar toen werd de zaak niet doorgezet door gebrek aan bewijs. Nu is het bewijsmateriaal volgens de officier van justitie overweldigend. Cosby zou een celstraf tot tien jaar kunnen krijgen.

Video: Bill Cosby arriveert bij de rechtbank