Sylvie Meis houdt Dámian voortaan alleen voor zichzelf, Bill Cosby aangeklaagd voor seksueel misbruik, Yolanthe Sneijder-Cabau leest alleen maar onzin en Yvon Jaspers stopt niet met Boer Zoekt Vrouw. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Sylvie Meis kan de straat niet meer op zonder dat iedereen haar herkent, constant met haar op de foto wil en iedereen elk geheim uit haar privéleven probeert te ontdekken. Ze is een bekende Nederlander en Duitser: het is niet anders, het hoort toch een beetje bij de baan. Sylvie heeft het geaccepteerd.

Maar dat zoon Damián, die met zijn negen jaar totaal afhankelijk is van zijn ouders, datzelfde doormaakt, dat vindt ze niet oké. "Hij is door de jaren heen in heel veel landen zo bekend geworden en ik wil dat hij een normaal leven kan leiden. Iedereen kent hem, dat is raar. Mensen die met hem op de foto willen: crazy."

Om zoonlief te beschermen heeft Sylvie daarom, in overleg met een media-advocaat, besloten geen foto's meer op sociale media te plaatsen van Damián. Want als zij het doet, geeft ze de paparazzi meteen de ruimte om foto's van Damián te maken.

"Ik kan hem wettelijk gezien alleen tegen de paparazzi en het afdrukken van zijn foto beschermen als ik hem zelf ook niet meer laat zien", aldus Sylvie.

De perfect gestijlde kiekjes met Damián zijn voorlopig dus verleden tijd. Dat vond de bijna-tiener zelf ook maar jammer. "Hij zei: 'mama, mag ik niet meer gezien worden?' Nee, sorry, dat mag niet meer."

Helaas hebben de strenge acties van Sylvie nog niet veel geholpen: deze week plaatsten verschillende Duitse media een foto van Damián die in de armen springt van zijn vader, Rafael van der Vaart.

Het is voor Sylvie te hopen dat het in 2016 wel goed gaat, anders is die, ongetwijfeld dure, media-advocaat straks nog voor niks geweest.

Cosby-gate

Deze week gebeurde het eindelijk: na tientallen beschuldigingen werd bekend dat Bill Cosby strafrechtelijk vervolgd zal worden voor aanranding. Andrea Constand zegt in 2004 door de komiek te zijn gedrogeerd en vervolgens te zijn aagerand.

Destijds stapte ze al eens naar de politie, maar een maand later zei een rechter dat er niet voldoende bewijs was. In 2006 trokken Cosby en Constand in een zaak die ze zelf aanspande een schikking. Volgens de aanklager is er nu, tien jaar later, nieuwe informatie naar voren gekomen waardoor de zaak toch voor een rechter kan komen.

In de afgelopen anderhalf jaar meldden meer dan veertig vrouwen zich in de media die zeggen te zijn gedrogeerd en misbruikt door Cosby. De 78-jarige komiek moest woensdag al voor een rechter komen, maar mocht na het betalen van een borg van 1 miljoen dollar weer op pad.

Constand is de eerste die het voor elkaar krijgt dat Cosby wordt gearresteerd. Alle andere slachtoffers hebben dat nog niet voor elkaar gekregen. Midden december klaagde hij zelf nog zeven vrouwen aan voor smaad. Volgens Cosby hadden de vrouwen zijn "eervolle nalatenschap en reputatie" aangetast door hem te beschuldigen van ongewenste seksuele handelingen.

Janice Dickinson, die zegt ook door Cosby te zijn aangerand, krijgt hem binnenkort nog de rechtszaal in: Cosby moet een getuigenis afleggen in de zaak die zij tegen hem aanspande. Het voormalig model beticht de komiek op haar beurt van smaad.

Verhalen verzinnen

Drie nanny's, een streng groente-fruit dieet en dezelfde killer trainingen die profvoetballers volgen: Yolanthe Sneijder-Cabau heeft en doet het allemaal. Tenminste, dat schrijven Turkse media allemaal over de presentatrice.

Totaal uit de lucht gegrepen is het. Maar Yo wordt niet boos, wel nee, ze moet er wel om lachen. Want het voetbalstel heeft zelfs nooit overwogen om een kinderoppas te nemen. 

Yolanthe richt zich totaal en alleen maar op zoon Xess Xava, maar werkt stiekem tegelijkertijd toch op een beetje om haar oude figuur terug te krijgen. Niet dat ze daar zichzelf dan gek in maakt, ook niet als ze zich bedenkt dat mensen wellicht heel krititsch zijn. "Maar ik denk dat elke vrouw in mijn positie net als ik een stapje harder zou zetten."

Ondertussen is papa Wesley in de zevende hemel met zoon nummer 2: "Ik ben de gelukkigste man op aarde als ik Yo als moeder bezig zie. Er is niets mooiers dan mijn vrouw en mijn zoon samen te zien. Ik wist dat het bijzonder zou zijn, maar het overtreft alles."

Anders dan Sylvie lijken Wesley en Yolanthe zich in elk geval voorlopig nog weinig zorgen te maken of hun zoontje over tien jaar op straat aangesproken wordt. Xess Xava prijkt op de Instagram-pagina van trotse papa Wesley. Bij die foto's zijn door volgers wel wat vragen: want is het perfecte babyhuidje van Xess Xava nou onder handen genomen met een photoshop-pen?

Yvon zoekt door

Ophef onder Nederlandse boeren die Privé lezen: Yvon Jaspers stopt met Boer Zoekt Vrouw. Hoe moeten zij dan in godsnaam aan de liefde komen? Hoe moeten ze in een drukke wereld als de onze, waar Tinder, Inner Circle en Happn klaar staan om te downloaden, ooit nog de ware vinden?

Rustig maar agrariërs: Yvon stopt helemaal niet. Ja, met haar column bij Margriet. Dat had Privé even niet helemaal begrepen, die dachten dat Yvon nog één seizoen BZV ging doen. Die streepjes op die een, die hadden daar weggemoeten, want er komen er nog wel twee, drie, of miljoen. Als het aan Yvon ligt in elk geval.

Dus de zinnen "Dit is mijn laatste. In elk geval voorlopig. Omdat je soms met iets moet stoppen om jezelf te kunnen blijven uitvinden", gingen NIET over Boer Zoekt Vrouw, maar over de laatste column in Margriet.

Want Yvon gaat door tot alle boeren een partner hebben, zo vertelde een woordvoerder van KRO-NCRV. We kunnen dus nog héél lang genieten van de zoektocht naar liefde.