De door Gerard Joling aangereden vrouw loopt inmiddels weer 'als een kievit'.

Dat meldt de zanger op zijn blog.

Voor Joling is het nieuws zijn mooiste kerstcadeau. "Ik ben twee dagen geleden op bezoek geweest bij de mevrouw die ik aanreed. Ze loopt weer als een kievit! Getogen met een groot kerststuk en een bos bloemen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en bij haar aangebeld."

"Ik heb mijzelf netjes voorgesteld en nogmaals mijn excuses aangeboden voor het vreselijke ongeluk. Ik gaf haar het kerstuk en de bloemen, waarop zij zei: 'Waar heb ik dit aan te danken? Dat is toch veel te gek!"

Wonder

Daarnaast noemt de 55-jarige zanger het goede nieuws een wonder. "Ze was ontzettend lief, ik heb haar handen met twee handen vastgepakt en nogmaals gezegd dat ik het vreselijk vond."

"Aangezien ik 7 maanden uit respect voor de familie en mevrouw Buis mijn lippen stijf op elkaar heb gehouden vond ik het nu tijd voor deze attentie. Ik wens u nog vele jaren, mevrouw Buis, en fijne feestdagen."

Ongeluk

Joling raakte de vrouw eind mei. Ooggetuigen meldden dat de vrouw geen aanstalten leek te maken om over te steken en dat Joling vermoedelijk werd overvallen door haar plotselinge besluit dat toch te doen. Volgens de politie reed de zanger niet te hard en was er ook geen alcohol in het spel.