Gordon is al het vertrouwen kwijt, Mark Rutte is dol op kerst, Georgina Verbaan heeft een nieuwe liefde en Thijs Römer drinkt niet meer. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Zo vlak voor het einde van het jaar denkt men alles over: wat is er dit jaar goed gegaan, wat hadden we graag anders gezien en hoe kan 2016 het beste jaar ooit worden?

Ook bekende mensen doen dat, maar dan niet in een dagboek of met familie en vrienden, nee, zij doen het in televisieprogramma's, tijdschriften en op de radio. En dat is fijn, want dan kunnen wij ook genieten van alle vuile was die buiten wordt gehangen.

Maandag trok Gordon een vat open waar iedereen van schrok: hij vertrouwt niemand meer, voelt zich opgesloten in zijn woning en beschuldigt zijn oud-collega's van van alles en nog wat.

In 5 Jaar Later, het interviewprogramma van Jeroen Pauw, vertelde Gordon ALLES. Maar echt. Dat 'ie geen relaties kan behouden, dat René Froger een drankprobleem heeft en het meest schokkende: dat Gordon in het verleden eens een vrouw heeft bezwangerd.

Vijf jaar geleden had Gordon een kortstondige relatie met een vrouw, die zwanger werd. Samen besloten ze het kind niet te krijgen. Verdere details gaf Gordon helaas niet, maar in de rest van het interview zaten voldoende smeuïge verhalen om hele roddelkaternen mee te vullen. 

Het verhaal over René Froger is net zo interessant: René zou hebben gekampt met een drankprobleem en heel naar hebben gedaan tegen Gordon.

"Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt, die man heeft zo'n enorm drankprobleem. Alles en iedereen wordt verrot gescholden. Het is angstaanjagend", aldus Gordon over René. Het probleem van de zanger liep zo uit de hand, dat het Gordon uiteindelijk liet beslissen niet meer mee te willen doen met De Toppers.

Waarom het nieuws dan niet eerder naar buiten is gekomen? Gerard Joling en Jeroen van der Boom beschermen René. "Ik heb daar schijt aan. Zij gaan zeggen dat het niet waar is. Dat ik uit mijn nek lul. Dat ik onhandelbaar was. I don't care. Dit is de waarheid."

Volgens Jeroen valt het dan ook allemaal wel mee. "We drinken natuurlijk weleens een drankje en soms valt er een verkeerd woord. Maar meer is het niet."

Nieuwe liefde

Zo aan het einde van het jaar, als het (wat) kouder is en iedereen gezellig om de kerstboom zit, is er niks aan zonder partner. Nu is 2015 het jaar waarin iedereen uit elkaar leek te gaan, dus een beetje liefdesgeluk zo aan het einde van het jaar konden we wel gebruiken.

Georgina Verbaan maakt ons gelukkig: zij heeft de liefde zo voor het einde van het jaar toch nog gevonden. Bij Ralph Nauta, met wie ze al langer vrienden was en nu dan echt een stelletje is.

"We hebben elkaar ontmoet met een uitgaangsding. Hij ontwerpt hele mooie lichtinstallaties en heeft een designstudio", aldus Georgina over haar nieuwe geliefde tegen RTL Boulevard. Aan NU.nl wilde ze het echter niet bevestigen, ons vertelde ze het "leuk te hebben met die man, that's it."

Ralph klapte al iets eerder uit de school tegenover Story en Weekend en bevestigde de relatie wel. "Of wij een setje zijn? Ja."

​Kerstman

Mark Rutte: premier, leider van een politieke partij en kerstman? Als we onze eigen minister-president mogen geloven is er niets zo mooi als Kerstmis.

"Voor mij voelt kerst als een nieuwe start, waarmee je met familie en vrienden bij elkaar bent. Ik zit dan niet onder de kerstboom over mijn werk na te denken. Gewoon gesprekken over het leven", aldus Mark, over zijn feestdagen.

Voor Mark geen heftige politieke discussies bij de kerstboom, hij zit met zijn vrienden te genieten van lekker eten. "Ik vind het een heerlijke tijd gewoon. Om even andere dingen te doen dan werken: lezen, vrienden, familie."

De premier geniet van zijn vrije tijd, maar in de keuken zal hij niet te vinden zijn. "Ik ben geen geweldige koker. Als ik zou beweren dat ik voor het kerstdiner zorg, gaan mijn vrienden brieven schrijven naar de krant. Ik eet het wel graag op."

Specifiek vertellen wie die vrienden en familie zijn wil de premier niet. Op de opmerking van het AD dat hij doorgaans niet over zichzelf praat moet hij toch lachen. "Wat is dat nou weer voor onzin? Ik durf de stelling aan dat jullie van mij tien keer meer weten dan van Kok of Balkenende."

Geen drank

Thijs Römer heeft zijn leven dit jaar (semi-) gebeterd: hij heeft de drank de deur uit gegooid. "Maar de drugs zijn er nog steeds."

Semi-gebeterd dus, want hoewel Thijs na twintig jaar stevig drinken wilde stoppen met alcohol, omdat het "iets van je energie weg neemt", kon hij nog geen afscheid nemen van een pilletje op z'n tijd.

In België, tijdens Tomorrowland, ging de acteur drie dagen lang wel heel lekker op wat recreatiedrugs. "Gewoon drie dagen lang alleen maar keiharde tyfusmuziek aan je hoofd en heel veel drugs gebruiken. Ik vond het heerlijk."

De alcohol komt er bij Thijs in elk geval voorlopig niet meer in: hij is al vier maanden nuchter. Op zijn auto zit nu ook een alcoholslot, wat Thijs geen reden tot schaamte vindt. "Ik ben er trots op."

Of Thijs met de feestdagen ook gezellig aan de pillen zit, vertelt hij niet. Een glas champagne tijdens de jaarwisseling zal waarschijnlijk wel ontbreken.