Memphis Depay heeft na zijn overstap naar Manchester United te maken gekregen met veel aandacht van de media. De 21-jarige voetballer voelt zich door de pers soms gehinderd in zijn doen en laten.

"Heel af en toe ga ik naar de stad om even een cadeautje te kopen, maar zelfs dan staan er gelijk fotografen voor je neus. Dat is wel echt wennen, moet ik zeggen. Die paparazzi beperken je vrijheid", zegt Memphis in gesprek met het AD.

De voetballer maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Manchester United. Ondanks dat de international bewust in een rustige buurt in Manchester is gaan wonen, blijft hij een populair doelwit van de Britse roddelpers.

Die heeft volgens Memphis niet heel veel nodig om een sappig verhaal te kunnen schrijven.

"Ik ben sinds mijn komst naar Engeland precies één keer uitgeweest. Eén keer. Maar laatst las ik dat Ryan Giggs me zou hebben aangesproken op mijn reputatie als partyboy enzo. Totale onzin! Compleet verzonnen! Ik ga helemaal nooit uit in Manchester. Zelfs uit eten gaan doe ik nauwelijks meer, want ook dan liggen de paparazzi voor de deur van het restaurant."

Kok

Volgens Mermphis voelt het bijna alsof de journalisten een zendertje onder zijn auto hebben geplaatst, waardoor ze precies weten waar de Nederlander zich bevindt.

Daarom heeft de sporter een kok in de arm genomen die bij Memphis thuis gezonde maaltijden bereidt, waardoor de Nederlander de restaurants voorlopig links kan laten liggen.