Angelina Jolie leed enkele jaren geleden aan depressies en begon zichzelf te snijden, maar was hier voorgoed klaar mee na het adopteren van haar eerste weeskind.

Tijdens de opnames van Lara Croft: Tomb Raider in Cambodja raakte de Amerikaanse actrice bekend met de gevolgen die de oorlog in dat land op de bevolking had en besloot daar ter plekke een weeskind te adopteren, Maddox Chivan.

"Op het moment dat ik hem in mijn armen hield, heb ik besloten dat het voorgoed afgelopen was met mijn zelfdestructieve gedrag."

Dat vertelt de drievoudig Golden Globe-winnares in een interview met Margriet.

Ambassadrice

Toen de opnames van de film bezig waren meldde de actrice zich ook direct aan als goodwill-ambassadeur bij het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR).

De 40-jarige actrice die in 2014 trouwde met Brad Pitt heeft zes kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn. Maddox Chivan uit Cambodja, Pax Thien uit Vietnam en Zahara Marley uit Ethiopië.

Ondanks het feit dat Jolie het druk heeft met de zorg voor haar kinderen, het regisseren van films en haar werk voor de Verenigde Naties vindt Jolie dat ze niet het recht heeft om te klagen.

"Beroemde, rijke ouders moeten niet zeuren. Wij kunnen het ons permitteren om alle hulp in te huren die we nodig hebben en als ik een tijdje niet wil werken, kan dat."