Topmodel Gigi Hadid is trots op haar Palestijnse wortels. Dat liet het model woensdag zien via Instagram, waar ze een foto deelde van een hennatatoeage op haar hand.

Hadid liet de hennaversiering zetten samen met vier goede vriendinnen. "Ik heb de beste avond gehad met een aantal van mijn oudste vriendinnen", schreef ze bij de foto. "De manier waarop we samen kunnen zijn en praten alsof de klok tien jaar terug is gezet is het mooiste gevoel."

Om critici voor te zijn eindigde ze het bijschrift met de opmerking: "Voordat je me beschuldigt van culturele toe-eigening, lees mijn achternaam. Hadid. Half Palestijns en ben daar trots op."

De vader van Hadid is de Palestijnse vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid. Haar moeder is de Nederlandse Yolanda Foster, die in de Verenigde Staten bekend is van de realityserie Real Housewives of Beverly Hills.

Hadid en Foster waren van 1994 tot 2000 getrouwd. Onlangs maakte Foster bekend van haar tweede man, David Foster, te gaan scheiden. Hadid heeft zich juist net verloofd.