Een rechter in New York heeft Madonna's zoon Rocco woensdag opgedragen de eerste de beste vlucht van Londen naar New York te nemen zodat hij met zijn moeder kerst kan vieren. De 15-jarige Rocco wilde de feestdagen bij zijn vader Guy Ritchie doorbrengen.

De advocaat van Ritchie hield een pleidooi in de rechtbank in Manhattan over Rocco's wens om bij zijn vader in Londen kerst te vieren.

''Hij heeft zeer goed duidelijk gemaakt dat hij niet terug naar New York wil'', zei de advocaat volgens New York Daily News. Maar de rechter besloot anders en gaf het bevel dat Ritchie zijn zoon terug naar New York moet brengen.

Madonna was bij de rechtszaak aanwezig. Ze raakte volgens de krant geagiteerd en probeerde zich met de rechtszaak te bemoeien, maar dat mocht niet van haar advocaat. Madonna en Ritchie hebben twee kinderen en zijn in 2008 gescheiden.

Eigen advocaat

Rechter Deborah Kaplan besloot dat Rocco Ritchie met zijn moeder moet gaan praten en dat hij later de kans krijgt om te bespreken bij welke ouder hij wil zijn. Rocco krijgt daarvoor een eigen advocaat toegewezen.

''Ik stuur het kind terug naar New York. Als hij bij zijn vader wil blijven, moet hij eerst terugkeren naar zijn moeder'', besloot de rechter.