Gordon zegt 'diep geraakt' en 'tot tranen geroerd' te zijn van de reacties op zijn spraakmakende interview in 5 Jaar Later met Jeroen Pauw.

Dat meldt hij woensdag op Facebook.

Gordon zei in het programma dat hij het niet meer volhield als lid van de zangformatie de Toppers. Daarbij deed hij uitspraken over René Froger en Jeroen van der Boom. "Het verdriet van de afgelopen 5 jaar moest ik op deze manier verwoorden en uiten."

"Ik ben diep geraakt door al die reacties van jullie en van sommige tot tranen geroerd. Van een in het bijzonder waarvan elk woord tot uit het diepst van mijn hart precies verwoordt wat ik heb gevoeld", schrijft hij in het bericht.

René Froger

De zanger zegt zijn oud-collega Froger van tevoren te hebben geïnformeerd over de uitspraken die hij in het programma deed. "Zijn reactie liet niets te wensen over, zoals ik hem kende dus."

Volgens hem zou Froger een alcoholprobleem hebben gehad en in dronken buien vaak mensen, onder wie Gordon, hebben uitgescholden. Ook zou Gordon door Froger een keer tijdens een ruzie uit een vakantiehuis in Marbella zijn gezet.

Volkskrant

"Ik sluit 25 jaar muzikale carrière af komend jaar en heb veel meegemaakt. Ik heb niet eens een tiende verteld van wat er allemaal gebeurd is en ik ga dat ook niet doen."

Gordon kondigt wel aan dat hij in de Volkskrant van volgende week nog een stap verder gaat. "Om het daarna voorgoed af te sluiten."