K's Choice-zangeres Sarah Bettens kwam er op 28-jarige leeftijd achter dat ze lesbisch was. Toen ze uit de kast kwam was ze niet bang fans te verliezen, wel dat ze een boegbeeld voor de lesbische gemeenschap zou worden.

Bettens zegt dat ze eerst zelf op een rijtje wilde hebben wat het nou precies inhoudt lesbisch te zijn.

"Ik had niet het gevoel dat ik daar al veel over te vertellen had. Maar dat was dus buiten Dag Allemaal (Belgisch boulevardblad, red.) gerekend, dat het nodig vond om ook meteen de naam van mijn vriendin in het artikel te zetten. Best gemeen, vond ik dat", zegt Bettens in gesprek met het tijdschrift Humo.

"Iedereen heeft het recht om zo'n outing in z'n eigen tempo te doen. Nu ja, het had ook zijn voordelen: ik hoefde het plots aan niemand meer te vertellen. De eerste jaren daarna kon ik wel geen interview geven of ik kreeg er vragen over."

Getrouwd

Bettens was voordat ze haar echtgenote had ontmoet, zeven jaar getrouwd met een man.

"Het klinkt cliché, maar ontdekken dat ik lesbisch was, dat was alsof iemand het licht aanknipte. Plots kon ik gewoon mezelf zijn, moest ik niet langer passen in een plaatje waar ik me niet helemaal goed bij voelde", aldus de Belgische zangeres.

Bettens zegt dat er de laatste decennia veel veranderd is wat betreft het bespreekbaar maken van lesbische relaties: "Het waren toen andere tijden: ik kan me zelfs niet herinneren dat ik als tiener ooit het woord 'lesbisch' heb gebruikt. Ook in de media was het geen gespreksonderwerp. Op anderhalve generatie is er ontzettend veel veranderd."

K's Choice brak in 1995 door met het nummer Not an addict.