Gordon vertrouwt helemaal niemand meer. ''Dat vind ik heel erg'', zei de zanger en presentator maandag in het interviewprogramma 5 jaar later tegen Jeroen Pauw.

Gordon legde uit dat het moeilijk is als bekende Nederlander een relatie in stand te houden, omdat mensen in de omgeving van zijn partners veranderen. 

"Vaak is het de druk van buitenaf, de media, de bekendheid'', gaf Gordon op als gemeenschappelijke reden voor het stuklopen van zijn kortstondige relaties.

''Ja, ik kan in de media ook zelf mijn mond houden over mijn privéleven. Ik heb lange tijd mijn mond gehouden over Chiel, die ik al vijf jaar kende voordat we samen in het openbaar verschenen. Maar je houdt het toch niet tegen. Voor mensen schijnt het heel belangrijk te zijn om in de media te vertellen dat Gordon gelukkig met iemand is."

Accepteren

''Voor mijn partners is het moeilijk te accepteren dat hun omgeving verandert zodra ze een relatie krijgen met mij. Mensen die ze al jaren niet meer hebben gezien willen weer op visite komen. Dat is de prijs die ze moeten betalen voor een relatie met mij."

Zijn villa in Blaricum noemt Gordon een gouden kooi. ''Ik raak hier sociaal geïsoleerd. Ik zie er dan tegenop om naar buiten te gaan waar een continue stroom van mensen met me op de foto wil. Daarom blijf ik soms dagenlang thuis, dan zit ik filmpjes te kijken of achter de computer."

Drankprobleem

In het interview met Pauw vertelt de zanger ook over zijn band met zijn voormalig De Toppers-collega's. Volgens hem is het drankprobleem van René Froger de reden dat hij zeven jaar geleden stopte met de formatie.

"Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt, die man heeft zo'n enorm drankprobleem. Alles en iedereen wordt verrot gescholden. Het is angstaanjagend."

Volgens Gordon houden Jeroen van der Boom en Gerard Joling de zanger de hand boven het hoofd. "Ze beschermen elkaar. Ik heb daar schijt aan. Zij gaan zeggen dat het niet waar is. Dat ik uit mijn nek lul. Dat ik onhandelbaar was. I don't care. Dit is de waarheid."